بادمجان مزایای سلامتی و زیبایی بسیار زیادی دارد ، اما با این وجود، اهمیت زیادی به آن داده نمی شود. به طور کلی ، این گیاه به عنوان یک سبزی شناخته می شود اما از نظر گیاه شناسی یک میوه است.
بادمجان بومی کشور هند است اما هم اکنون در بسیاری از مناطق جهان پرورش یافته است. این سبزیجات عالی هستند و به دلیل داشتن تعداد زیادی مواد مغذی مانند ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنتی اکسیدان ها ، فیبرهای غذایی ، فواید سلامتی و زیبایی زیادی دارند. در این مطلب با مزایای مهم سلامتی و زیبایی بادمجان آشنا خواهیم شد اما ابتدا به جدول ارزش غذایی بادمجان نگاهی بیندازید:
مواد مغذی | مقدار | مواد مغذی | مقدار |
آب | ۷۵.۸ گرم | سدیم | ۱.۶ گرم |
کربوهیدرات | ۴.۷ گرم | منیزیم | ۱۱.۵ گرم |
پروتئین | ۰.۸ گرم | منگنز | ۰.۲ گرم |
نیاسین | ۰.۵ گرم | چربی تام | ۰.۲ گرم |
ویتامین B6 | ۰.۱ گرم | فیبر غذایی | ۲.۸ گرم |
ویتامین C | ۱.۸ گرم | ویتامین K | ۲.۹ میکروگرم |
کلسیم | ۷.۴ گرم | فولات | ۱۸ میکروگرم |
پتاسیم | ۱۸۹ گرم | سدیم | ۱.۶ گرم |
خواص و استفاده در طب سنتی
بادنجان مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگیهای مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است.
بادنجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرفکننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنبالههای خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.
شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به صورت خمیر، در زدودن زگیل موثر است.
ادامه مطلب لینک زیر:
- ۹۸/۰۷/۱۸